Maltepe'de Bir Ay Sürecek Cumhuriyet Coşkusu, Amerikalı Sanatçı Maya Azucena ile Başlıyor !

Amerikalı şarkıcıdan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'

Maltepeliler,  belediye tarafından düzenlenen ve 1 ay boyunca çeşitli etkinliklerle sürecek Cumhuriyet Festivali’ne, Grammy ödüllü dünyaca ünlü şarkıcı Maya Azucena’nın verdiği açılış konseriyle coşkulu bir biçimde merhaba dedi.



Cumhuriyet’in 94’üncü yıldönümü dolayısıyla Maltepe Belediyesi tarafından düzenlenen ve 1 ay boyunca ilçenin tüm mahallelerinde sürecek “Cumhuriyet Benim” etkinlikleri, dünyaca ünlü Amerikalı şarkıcı Maya Azucena’nın Beşçeşmeler’de verdiği açılış konseriyle başladı. Konsere, Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Melih Morsünbül ve birim müdürlerinin yanı sıra, Amerika Birleşik Devletleri İstanbul Başkonsolosluğu Kültür Ataşesi Catherine Roden ve Sevil Sezen, Basın Ataşesi Melissa O'Shaughnessy ve Basın Danışmanı Erdem Güneş katıldı. Açılış konuşmasını Melih Morsünbül’ün yaptığı etkinlik,  Amerika Birleşik Devletleri İstanbul Başkonsolosluğu Kültür Ataşesi Catherine Roden’in Türkçe ve İngilizce konuşmasıyla devam etti.

AZUCENA’DAN MUHTEŞEM KONSER

Roden konuşmasında, bu etkinliğe katılmaktan onur duyduklarını belirterek, “Maya, cennetten gelmiş. Aslında New York’tan geliyor. Siz eminim, onun şarkılarını yoğun bir şekilde, vücudunuzda ve kalbinizde hissedeceksiniz” dedikten sonra sahneyi, Maya Azucena’ya bıraktı. Azucena birbirinden muhteşem şarkılarını Maltepeliler için seslendirdi. Grammy ödüllü sanatçıya, daha sonra Türkiye’nin ilk kadın neyzeni Burcu Karadağ eşlik etti. Azucena’nın şarkıları ve özellikle kadın neyzen ile birlikte söyledikleri “Uzun İnce Bir Yoldayım” dinleyicilerin beğenisini topladı. Daha sonra “Senden Daha Güzel” adlı Türkçe bir şarkıyı da seslendiren Azucena’nın dansları ve görkemli şovuna eşlik eden Maltepeliler, Beşçeşmeler’i karnaval alanına çevirdi.

 

                                           

             

TÜRK KADINLARINA ARMAĞAN ETTİ

Azucena, “Kadınlar ve çocuklar, mutlaka hayatınızda zorluklarla karşılaşabilir ve bundan doğal olarak korkabilirsiniz de ama yapmanız gereken neyse yapın. İşte bizi bir arada tutan budur” diyerek, şiddet ve baskı gören tüm dünya kadınları için şarkılar seslendirdi. Konserinde bazı parçaları Türk kadınları için de söyleyen Azucena, alkışlarla sahneden ayrıldı.



SAYILARLA CUMHURİYET FESTİVALİ

Maya Azucena ve Neyzen Burcu Karadağ’ın konseriyle başlayan festival, 29 Ekim’de yapılacak Fener Alayı, Suzan Kardeş ve Mübadil Korosu konseriyle son bulacak. Cumhuriyet’in kuruluşu ve sonrasında yaşanan gelişmeleri konu alan Cumhuriyet dizisinin de bölüm bölüm gösterileceği etkinliklerde, mahallelerde Turgut Kahraman’ın “Tarihe Dokunanlar” sergisi sergilenecek ve “Kuruluştan Kurtuluşa Bir Aşktır Cumhuriyet” adlı tiyatro oyunu sahnelenecek. İlçedeki parklarda da, şef Füsun Batum’un yönetiminde Maltepe Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu konser verecek. Amatör futbol kulüplerinin Cumhuriyet turnuvası düzenleyeceği “Cumhuriyet Benim” etkinliklerinde, 21 Ekim’de Gülsuyu Stadyumu’nda sevilen sanatçı Volkan Konak dev bir konser verecek. Danslar, söyleşiler, film gösterimleri, çocuk oyunları, tiyatrolar ve sergilerle, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nin de katılacağı festivalde, 14 konser, 17 tiyatro, 6 film gösterimi, 12 çocuk tiyatrosu, 16 çocuk atölyesi, 18 sergi, 5 Söyleşi,
6 dünya kültürleri buluşması (Bosna-Sancak, Azerbaycan, İspanya, Rusya, İsviçre ve Küba günü) gerçekleştirilecek.