Rusya Gecesinde Karlov Unutulmadı

Maltepe Belediyesi’nin düzenlediği “Cumhuriyet Benim” festivali kapsamında, Rusya gecesi gerçekleştirildi. Gecenin açılışında, suikast sonucu Ankara’da hayatını kaybeden Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov anısına saygı duruşu yapıldı.   

Cumhuriyetin 94. kuruluş yılını, 94 etkinlikle kutlayan Maltepe Belediyesi’nin tarihi Beşçeşmeler Meydanı’nda düzenlediği kültür buluşmaları, Rusya gecesi ile devam etti. Açılış konuşmasını yapan İstanbul-RusKom (İstanbul-Rusya ve Komşu Ülkeler Girişimciler) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kılınç,  “Rusyalı dostlarımızı Maltepe’de ağırlayan, bu geceyi organize ederken sonuna kadar bize destek olan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’a teşekkür ediyorum. İki ülke halkları arasındaki kardeşliğin artarak devam etmesi gerekiyor” dedi.



GELENEKSEL KIYAFETLERİYLE SAHNE ALDILAR

Ankara’da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden, Rusya'nın Ankara eski Büyükelçisi Andrey Karlov da unutulmadı. Karlov anısına saygı duruşunda bulunan gecede, Rusya’ya ait halk dansları ve müzik dinletileri yapıldı. Udmurtya Devlet Dans ve Müzik ekibi İtalmas, Bakırköy AFEM Kültür Merkezi Kafkas Destanı Dans Akademisi ve Koro Lyubava’nın geleneksel kıyafetleriyle sahne aldığı gecede, izleyiciler keyifli dakikalar yaşadı.