Nobel ödüllü profesör Maltepe’de

Maltepe Üniversitesi’nde yabancı öğretim görevlilerinin ve bilim insanlarının katılımıyla düzenlenen “Diyabet, Kanser ve İlişkileri” konulu panelden sonra Maltepe Belediyesi Başkanı Ali Kılıç, bilim insanları ve öğretim görevlileri onuruna bir akşam yemeği verdi 
 
Yemeğe Başkan Ali Kılıç’ın yanı sıra, Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülten Tozanlı, Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Can Solakoğlu, Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Amerikan Hücre Biyolojisi Derneği Uluslararası İlişkiler Komitesi Üyesi Doç. Dr. Ranan Gülhan Aktaş, 2008’de Nobel Kimya Ödülü’nü paylaşan 3 bilim insanından biri olan Columbia Üniversitesi’nden Prof. Dr. Martin Chalfie, Pittsburg Üniversitesi’nden Prof. Dr. David Whitecomb, Mayo Clinic’ten Prof. Dr. Suresh T. Chari ve Prof. Dr. Mansahi Osman katıldı.
 
KILIÇ: SİZLER KÖPRÜ GÖREVİ GÖRÜYORSUNUZ
 
Yemekte bir konuşma yapan Ali Kılıç, “Bize bu yemekte buluşma fırsatı verdikleri için Maltepe Üniversitesi’nin değerli hocalarına ve üyelerine çok teşekkür ediyorum. Başta değerli hocalarım olmak üzere, yurtdışından gelen kıymetli öğretim görevlilerini Maltepelilerin tüm sıcaklığıyla selamlıyorum. Üniversiteler bilim adamlarıyla insanlık tarihi arasında birer köprü görevi görürler. Burada kıymetli bir bilim adamımızın Nobel ödülü almasını takdirle karşılıyorum” dedi.
 
“BİLİM İNSANLARININ YANINDAYIZ”
 
Ramazan ayı içerisinde İstanbul’da bu toplantıyı düzenlemelerinin ayrı bir güzellik olduğunu da ifade eden Kılıç konuşmasını şöyle sürdürdü: “İstanbul kültürlerin, imparatorlukların ve inançların başkenti. Bilim adamlarıyla İstanbul zenginliğinde, Ramazan ayında iftarımızı da beraber açtık, bunu böyle görüyorum. Bilimin ışığını Maltepe’ye yaklaştırdıkları ve yansıttıkları için kendilerine teşekkür ediyorum. Biz Maltepe Belediyesi olarak her zaman yanınızda olacağız.”
 
DOÇ. DR. AKTAŞ: BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİM
 
Kılıç’ın konuşmasından sonra söz alan Doç. Dr. Ranan Gülhan Aktaş, Maltepe’de böylesi uluslararası toplantılara, kongrelere ev sahipliği yapmaya devam edeceklerini belirterek, Başkan Kılıç’a desteklerinden ötürü teşekkür etti ve çok mutlu olduklarını belirtti.
 
Oldukça samimi ve neşeli bir ortamda geçen akşam yemeği, Maltepe Belediyesi’nin sağlık alanında yaptığı hizmetleri anlatan barkovizyon gösterisi ve slayt sunumuyla devam etti. Sunum broşüründe, dünyaca ünlü şairimiz Nazım Hikmet’in sözlerinin de kullanılması dikkat çekti.
 
NOBELLİ YAZAR: MALTEPE’DEN ÇOK ŞEY ÖĞRENECEĞİZ
 
Yemekte konuşan Nobel Ödüllü Prof. Dr. Martin Chalfie, “Davetleri için Maltepe Üniversitesi’ne ve sayın Başkanımıza teşekkür ediyorum. Türk konukseverliğini bir kez daha bize gösterdiler. Maltepe Üniversitesi’nde öğretim görevlileri ve öğrencilerle yakından tanışma imkanı buldum. Sunumları izledim, New York’ta yaşıyorum. Bu çalışmalarınız takdire şayan. Maltepe’den öğreneceğimiz çok şey var” şeklinde konuştu.
 
Whitecomb, Suresh T. Chari ve Mansahi Osman da yaptıkları konuşmalarda, İstanbul’dan ve Maltepe’den çok etkilendiklerinin, sağlık alanında belediyenin çalışmalarını önemli bulduklarının altını çizdiler.
 
KILIÇ: BU DAHA BAŞLANGIÇ
 
Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, toplantının kapanış konuşmasında, “13 ay kadar önce Türkiye muazzam bir olayla karşılaştı. Taksim’de bir ağaç 2 aya yakın milyonlarca insanı sokağa döktü. Orada bir slogan vardı. Hiç unutmam: Bu daha başlangıç. Sizleri ağırladık ama bu daha başlangıç diyorum ben de. Umarım birlikte daha nice güzel projelere imza atacağız” diyerek, katılımcılara hediyeler sundu. (07.07.2014)