Maltepe’ye Uluslararası Fuar “Posta Gazetesi”

Maltepe'nin uluslararası fuar merkezinin inşaatına 2015 yılı içerisinde başlanacak Maltepe Belediyesi'nin öncülüğünde, Maltepe'de kurulacak ve M'Expo Center adını alacak "Uluslararası Maltepe Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi" projesi için bir tanıtım toplantısı düzenlendi. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın ev sahipliğini yaptığı, toplantıya, Almanya'dan Maltepe'deki fuar merkezini incelemeye gelen heyet başkanı Münih Fuarı Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Eugen Egetenmeir, Münih eski Belediye Başkanı ve Maltepe Belediyesi Fahri Danışmanı Christian Ude, Fuar Proje Danışmanı Ali Bulut, Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcıları, Maltepe Belediyesi Meclis üyeleri, muhtarlar, iş adamları, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda davetli katıldı.


HAYALDİ, GERÇEK OLDU

Toplantının açılış konuşmasını yapan Maltepe Belediye Başkan Ali Kılıç, "Maltepe'ye geldiğimde benim bir hayalim vardı: Maltepe, yıldız, çağdaş bir kent olmalı, insanların huzur, barış ve istikrar içinde yaşayacağı ilçe yaratmak istemiştim. Bu düşüncelerimi de somuta dökerek fuar merkeziyle süslemiştim. O zaman hayali yalnız başıma kurmuştum. Bugün bunun Maltepe'nin hayali olduğunu görüyorum, tüm Maltepelilerin hayali olduğunu görüyorum. Bundan büyük bir mutluluk duyuyorum. Peki, neden bir fuar projesi? Öncelikle istihdam yaratan büyük bir proje. Ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan bir proje. Şimdiden bu projenin sanayicilerimizi, müteahhitlerimizi heyecanlandıklarını gördüm, birçok kesimden destek gördü" dedi.

 

 1 milyon metrekare inşaat alanına sahip olacak Uluslararası Maltepe Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi M'Expo Center'ın yapımına 2015 yılı içerisinde başlanılması planlanıyor.  Üç aşamada tamamlanacak ve 2017 yılında ilk etabı bitirilecek projeye, 100 bin metrekarelik kapalı bir alan kazandırılması bekleniyor.


ÇOK SAYIDA MÜŞTERİ


Yılda yaklaşık 200'den fazla fuara ev sahipliği yapması planlanan ve Asya ile Avrupa arasındaki en önemli fuar merkezlerinden biri olacak fuara, 20 bin müşteri gelmesi bekleniyor.