Maltepe Belediyesi’nden Türkmenlere yardım eli

İstanbul’un 14 CHP’li belediyesi, Ortadoğu ve Irak’ta yaşanan savaşta mağdur olup, büyük acılar yaşayan Türkmenlere yardım kararı aldı. Bu kapsamda Maltepe Belediyesi’nin gönderdiği TIR’lardan ilki, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepe Belediyesi fahri danışmanı, eski Münih Belediye Başkanı Christian Ude ve CHP Maltepe İlçe Başkanı Hasan Solmaz’ın katılımlarıyla Maltepe sahilinden uğurlandı. 
 
“YARDIMLARIN DEVAMI GELECEK"
 
Uğurlama töreninde bir açıklama yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Belediye olarak kardeşlerimize, dostlarımıza bu zor günlerinden yardım elimizi uzatmak istedik. Bugün TIR’larımızdan ilkini uğurluyoruz, bunun devamı gelecek. Eğer talep olursa yardım malzemelerinden mevsim şartlarına göre artışa ve değişikliğe gidilebilecek. 2 gün içerisinde yardımlarımızın ulaşmasını bekliyoruz” diye konuştu. Maltepe Belediyesi fahri danışmanı, eski Münih Belediye Başkanı Christian Ude ise, belediyenin çalışmalarından onur duyduğunu belirterek, Ali Kılıç’a duyarlılığından ötürü teşekkürlerini iletti.
 
TIRLARDA GIDA VE İHTİYAÇ MALZEMELERİ YER ALIYOR
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın girişimleriyle yapılan yardımlar kapsamında gıda, deterjan, çocuk bezi, battaniye gibi kişisel ihtiyaç ve gıda malzemeleri Türkmenlere ulaştırılacak.  (06.11.2014)