Ude, Maltepe Belediye Meclisi’nde “Sabah Gazetesi”

 
Maltepe Belediyesi kasım ayının ilk oturumunda Almanya’nın Münih kentinde uzun yıllar belediye başkanlığı yapan Christian Ude ile Alman heyetini ağırladı. 
 
Ude belediye meclisinde yaptığı konuşmada Maltepe’ye tek kuruş almadan hizmet edeceğini söyledi. Toplantıya Christian Ude’nin yanı sıra eşi Edith Von Welser- Ude, yukarı Baverya İşçi sosyal yardım Kuruluşu eski müdür Josef Maget, CHP’li ve AKP’li meclis üyeleri, CHP Maltepe İlçe Başkanı Hasan Solmaz, AKP Maltepe İlçe Başkanı avukat Ümit Çoban ve çok sayıda davetli katıldı.
 
KÜRSÜDEN SESLENDİ   
 
Münih eski belediye başkanı Christian Ude toplantıda yaptığı konuşmada; “İstanbul’a tam 42 yıl önce öğrenciyken gelmiş ve çok etkilenmiştim. Bu şehir beni adeta büyülenişti” dedi. Maltepe Uluslararası Kongre, Fuar  ve Yaşam Merkezi projesini de değerlendiren Ude, “Bu proje gerçekleşirse, Maltepe her yönden kazanacak” ayrıca bu proje turist de getirecek. Trafik biraz artacak ama onunla ilgili de projeler var. Bu fuar ekolojik, çevre dostu da olmalı. Biz Münih’te kurduğumuz fuarda solar enerji sistemi yaptık ve güneşten faydalandık. Bu Avrupa’nın en büyük üçüncü solar enerji sistemi sistemi olarak biliniyor. Yine Maltepe’de sadece fuar değil, başka projeler de de sizlerle buluşacağız” dedi.
 
ÇOCUK YUVASINI ZİYARET
 
İstanbul Maltepe’ye yapılması planlanan uluslararası fuar merkezi ve diğer projelerle ilgili inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Almanya’dan gelen heyet gün boyunca Maltepe’yi dolaştı. İlk ziyaretlerini yeni hizmete açılan “Bağlarbaşı Zübeyde Hanım Gündüz Çocuk Bakımevi” ne gerçekleştiren heyete, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç eşlik etti. Münih eski belediye başkanı ve Maltepe Belediyesi Fahri Danışmanı Christian Ude, Almanya’da yardıma muhtaç insanlar için eğitim ve iş olanağı sağlayan kuruluş olan Arbeiterwohlfahrt’in Genel Müdürü Jürgen Salzhuber ve SPD Bawyera Eyalet Başkanı ve Yukarı Bawyera İşçi Sosyal Yardım Kuruluşu eski müdürü Franz Maget’in de yer aldığı Alman heyeti daha sonra, Maltepe Huzurevi’ne geçerek incelemelerde bulundu. (04.11.2014)