Maltepe'ye Türk-Alman Huzurevi yapılacak

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Maltepe’de ‘Türk-Alman Huzurevi’ açılması konusunda bir düşüncemiz var. Bununla ilgili adımları en kısa sürede atacağız.” dedi.

Çeşitli inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Almanya’ya giden Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepe Belediye Meclis üyeleri ve Hamburg’un Altona İlçe Belediye Başkanı Dr. Liane Melzer ile Altona Belediye Sarayı’ndaki makamında bir araya geldi. Görüşmede, Maltepe ile Altona ilçelerinin kardeş ilçe olma projesi hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Altona ilçesinin tarihi, sosyo-kültürel durumu, ekonomik gelişimi konusunda da heyete bilgi veren Dr. Liane Melzer, 270 bin nüfusa sahip olan Altona ilçesinin nüfusun yüzde 30′unun göçmen kökenli vatandaşlardan oluştuğunu belirtti. Ali Kılıç ise uyuşturucu ile mücadele, engellilere yönelik ve kadına yönelik şiddeti engellemeye yönelik projeler gibi benzeri projeleri yerinde görmek üzere Almanya’ya geldiklerini belirterek, Hamburg’un ardından Berlin’e geçeceklerini söyledi. Türkiye-Almanya ilişkilerinde “kardeş ilçe” projesinin önemine değinen Kılıç, “Almanya’da yaşamış bir insan olarak burada alınan mesafeleri çok iyi biliyorum. Gelecekte de Maltepe’de, “Türk-Alman Huzurevi’ açılması konusunda bir düşüncemiz var. Bununla ilgili adımları en kısa sürede atacağız.” dedi. Görüşmelerin ardından Melzer tarafından Kılıç’a, Altona’nın tarihini anlatan bir kitap hediye edildi.