M’Expo’ya destek çığ gibi büyüyor

Maltepe Uluslararası Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi M’Expo projesine ilgi, ulusal ve uluslararası alanda artarak sürüyor. Son olarak Think Global (TG) Expo Uluslararası Fuarcılık Yöneticisi Elif Tuğba Avşar ile Gönül Akyıldız ve UBM Fuarcılık Başkanı Serkan Tığlıoğlu ile Finans Direktörü Haluk Balcı, fuar projesine olan desteklerini Başkan Kılıç'a ilettiler.Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın, Türkiye projesi olarak nitelendirdiği Maltepe Uluslararası Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi M’Expo projesi, ulusal ve uluslararası alanda büyük yankı uyandırmaya devam ediyor. Almanya, Çin, Hindistan gibi ülkelerin, Sony gibi uluslararası kuruluşlar ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere birçok işadamının destek verdiği projeye, fuar firmaları da büyük ilgi gösteriyor. Başkan Kılıç'ı makamında ziyaret eden Think Global (TG) Expo Uluslararası Fuarcılık Yöneticisi Elif Tuğba Avşar ile Gönül Akyıldız, projenin kendilerini çok heyecanlandırdığını belirttiler.   Şirketin amacı ve fuar deneyimleri hakkında bilgi veren Elif Tuğba Avşar, “Maltepe’de yapılacak fuarla ilgili okuduğumuz haberler bizi çok heyecanlandırdı. 20 yıla yakın bir fuarcılık deneyimimiz var. Fuarın yurtdışı tanıtımı anlamında da sizlere destek olabiliriz. Özellikle yabancı fuar yöneticileri ve yatırımcılarla çalışmanız gerçekten doğru yolda olduğunuz gösteriyor” dedi.

“DESTEĞE HAZIRIZ”

UBM Fuarcılık Başkanı Serkan Tığlıoğlu ve Finans Direktörü Haluk Balcı da, fuar projesiyle ilgili olarak Başkan Kılıç'ı ziyaret etti.  Tığlıoğlu, “Türkiye’de yılda 400’e yakın fuar yapılıyor, UBM ise yılda 13 bin fuarı düzenliyor. Bugüne kadar özetle ilaç sanayi, gıda katkı maddeleri, temizlik kağıtları, boat show, aydınlatma gibi belli başlı birçok konuda fuarlar düzenledik. Türkiye’de en zorlandığımız şey altyapı eksikliğiydi. Sizin projeniz gerçekten vizyon sahibi bir proje. Özellikle Münih Messe ile dayanışmanız, işi bilen uzmanlardan biri olan Ali Bulut ile çalışmanız gerçekten takdire şayan. Fuarın kurulumundan, yapımına, işletmesine kadar bir dizi alanda sizlere yardımcı olabiliriz. Ayrıca Amsterdam RAI de önemli bir fuar merkezi, dilerseniz burayla da işbirliğinizi sağlayabiliriz” diye konuştu. 

"DEV ŞİRKETLER PROJEMİZİ DEĞERLENDİRİYOR”

Maltepe Uluslararası Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi M’Expo projesi hakkında misafirlerine bilgi veren Başkan Kılıç ise şunları kaydetti:
“M’Expo’ya Almanya, Çin, Hindistan başta olmak üzere birçok ülke büyük ilgi gösterdi. Fuar alanı yaklaşık 1 milyon metrekare bir alan sahip olacak. Yapımına, şartlar sağlanırsa, 2015 yılı içerisinde başlamayı planlanıyoruz. Fuar tamamlandığında 20-25 bin kişiye iş imkânı da sağlanacak. Projenin en dikkat çeken özelliğiyse, çevreci şekilde inşa edilecek olması. Fuar tamamlanırsa Türkiye’nin ve bölgenin ilk ve tek yeşil fuar ve kongre alanı olacak. Fuar projemizle ilgili Almanya ile sürekli dirsek teması halindeyiz, Sony gibi uluslararası iş ortakları ve işadamlarımız da projeye destek veriyor. DAP Yapı, Limak Holding, Koç, Sabancı gibi dev şirketlerimiz de bu projeyi değerlendiriyor.“ (10.12.2014)