M’Expo’ya “Belediye Oscarı”

Maltepe Belediyesi’nin, M'Expo Uluslararası Maltepe Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi projesi, “Belediye Oscarı” ödülünü kazandı. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve proje ekibi, ödülünü 30 Aralık’ta düzenlenecek törenle alacak.

Belhaber.com’un “8’inci Geleneksel Belediye Oscarları-Yılın Belediye ve Yerel Yönetim Projeleri Ödülleri"nde, Maltepe Belediyesi’nin fuar projesi M'Expo-Uluslararası Maltepe Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi ile ödüle layık görüldü. Ödül alacak projeler, kamuoyu araştırma şirketi SOSYOTAY, İstanbul Teknik Üniversitesi ile Yıldız Teknik Üniversitesi’nden öğretim görevlileri ve basın mensuplarının da bulunduğu bir jüri tarafından belirlendi. Ödül töreni, 30 Aralık 2014’te, Zeytinburnu Kazlıçeşme Kültür Merkezi’nde yapılacak.

YEŞİLE DEĞER VEREN ÇEVRECİ FUAR

Türkiye’nin yeşile değer veren ilk çevreci fuarı olacak ve Maltepe’de yapımı düşünülen kısa adı M’EXPO Center olan Uluslararası Maltepe Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi yaklaşık 1 milyon metrekare alana sahip olacak. 2015 yılı içerisinde yapımına başlanılması planlanan, M’EXPO Center’ın üç aşamada tamamlanması düşünülüyor. 2017 yılında ilk etabı tamamlanması planlanan proje, 100 bin metrekarelik kapalı alan hizmete girecek. Daha sonra kapasite sırasıyla 150 bin ve 200 bin metrekare kapalı alana kadar yükseltilecek.
Yılda yaklaşık 200'den fazla fuara ev sahipliği yapmasını öngörülen M’EXPO Center,  Asya ile Avrupa arasındaki en önemli fuar merkezlerinden biri olacak. Fuarın yapımında güneş enerjisi ile aydınlatma ve çevreyle uyumlu inşaat malzemeleri kullanılacak. Ayrıca merkezde, fuar ve ticari alanların dışında, sosyal, kültürel ve sportif etkinlik alanları, gezi parkurları, kültür-sanat etkinliklerinin yapılacağı alanlar da olacak. Fuar tamamen tamamlandığında ise yaklaşık 20 bin kişiye iş imkanı sağlayacak.  (17.12.2014)