"Maltepe Almanları büyüledi " Dergi İstanbul

Maltepe Belediyesi’nin davetlisi olarak Maltepe’ye gelen Alman heyet temaslarında Maltepe’ye hayran kaldı. Kreş ve huzurevi ziyaretlerinin ardından, Bahadır Erdoğdu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde incelemelerde bulunan heyet üyeleri “gördüğümüz her şey Avrupa standartlarında sözleriyle hayranlıklarını ifade ettiler.

Ziyarete Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın yanı sıra Christian Ude, Almanyada yardım muthaç insanlar için eğitim ve iş olanağı sağlayan kuruluş olan Arbeiterwohfahrt’in Genel Müdürü Jürgen Salzhuber ile SPD Bavyera eyalet Başkanı ve Yukarı Bavyera İşçi Sosyal Yardım Kuruluşu Eski Müdürü Franz Maget’in de aralarında bulunduğu Alman heyet ve Maltepe Belediyesi birim müdürleri katıldı. Bahadır Erdoğdu Özel eğitim ve Rehabilitasyon merkezi Müdürü Funda Gülen’den merkez hakkında bilgiler alan heyet; eğitim üniteleri, müzik ve spor salonları, gönüllü çalışma üniteleri, hidroterapi, fizyoterapi ve hippoterapi merkezleri, havuzlar, bilgisayar odası, çiftlik hayvanlarının ve evcil hayvanların yer aldığı bahçe gezdirildi.

“HAYAL OLMADIĞINI BİLİYORLAR”

Gezi sırasında konuşan belediye Başkanı Ali Kılıç Avrupadaki çalışmaları yerinde görmeleri için muhtarları Almanya’ya götürdüklerini ifade ederek,; “bu çalışmaların bir hayal olmadığını yerinde görerek bilmelerini istedik. Bu açıdan muhtarlarımızın Almanya ziyareti oldukça önemliydi. Maltepe’yi İstanbul’u giderek Tüm Türkiye’yi kucaklayacak olan fuar projesinin Almanya’daki versiyonunu gördüler. Artık hayal olmadığını biliyoruz. Biz ne dedik? Birbirimizi dinleyerek, bizden olmayan kültür ve inançlarla tanışmak, kaynaşmak noktasında çalışmalarımızı sürdüreceğiz dedik. Maltepe farklı kültür ve inançlara sahip çıkıyor, bunu görüyor ve hissediyorum. Kadın-erkek Alevi-Sünni, inanan-inanmayan ayrımını gözetmeksizin Maltepe’yi çağdaş bir konuma getirmek noktasındayız” şeklinde konuştu.

“BAŞKANINIZLA GURUR DUYMALISINIZ”

Kılıç’tan sonra söz alan SPD Bavyera Eyalet Başkanı ve Yukarı Bavyera İşçi Sosyal Yardım Kuruluşu Eski Müdürü Franz Maget de Ali Kılıç’ı seçtikleri için Maltepe halkının oldukça şanslı olduğunu belirterek başladığı konuşmasında şunları söyledi: “Bugün 3 farklı kurumu dolaştık. Gördüğümüz herşey açık yüreklilikle ifade ederim ki Avrupa standartlarına uygun ve oldukça başarılı. Bizdeki anaokullarında her grupta 50 çocuk eğitim görüyor. Halbuki sizinkinde 15 çocuk eğitim alıyor. Okulun bu derece donanımlı olması harika bir şey ve sizin anaokullarınız oldukça renkli. Sonra huzurevine gittik orada da şunu gördük. Herkes kendini evinde gibi hissediyor ve oldukça mutlu. Sanırım bir huzurevi için en önemli nokta burası. Ayrıca gördüğümüz odalar muhteşem ve harika. Bavyera’daki donanımlarla, buradaki okulların donanımları neredeyse aynı. Rehabilitasyon merkezine gelirsek de burada da çocuklarla birey olarak destek verilmesi ve tek tek ilgilenilmesi takdire şayan. Gördüğümüz üzere Ali Kılıç’ın çok ciddi ve ayağı yere basan planları var ve daha şimdiden bir çok merkezi açmış ve açmak noktasında çalışmalar yapıyor. Böylesi bir belediye başkanına sahip olduğunuz için gurur duymalısınız”