''M'expo Center'' için Start Verildi-Dünya Gazetesi

24 bin kişiye istihdam sağlayacak fuar İstanbul Maltepe Belediyesi'nin kendi sınırları içinde 900 milyon euro yatırım bedeli ve 1 milyon metrekarelik alanda hayata geçirmeyi planladığı M'Expo Center, 2017 yılında hizmete girecek. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, projenin birçok ilki bünyesinde barındıracağını belirterek "Türkiye'nin yeşile değer veren ilk çevreci fuarı olacak, merkezde golf sahası da yer alacak. Proje tamamen bittiğinde, yaklaşık 24 bin insanımız iş bulacak" diye konuştu.

M'Expo'ya 900 milyon euroluk yatırım 'Lokasyonları çok yakın. 2 projeden biri rafa kalkabilir' damlarımızı ilçemize bekliyoruz. Bu proje gerçekleşirse sadece Maltepeli değil, başta Anadolu Yakası olmak üzere tüm Türkiye kazanacak. Proje tamamen bittiğinde, yaklaşık 24 bin insanımız iş bulacak ve işsizliğe de bir çözüm olacak" şeklinde konuştu. Maltepe Belediyesi'nin kendi sınırları içinde 900 milyon euro yatırım bedeli ve 1 milyon metrekarelik alanda hayata geçirmeyi planladığı M'Expo Center, 2017 yılında hizmete başlayacak. Bu yıl inşaatın başlaması öngörülen projeye Japon şirket Sony ilgi duyuyor.

Türkiye'nin yeşile değer veren ilk çevreci fuarı olacak ve Maltepe'de yapımı düşünülen kısa adı M'EXPO Center olan Uluslararası Maltepe Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi yaklaşık 1 milyon metrekare alana sahip olacak. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın verdiği bilgilere göre; 2015 yılı içerisinde yapımına başlanılması planlanan, M'Expo Center'ın üç aşamada tamamlanması düşünülüyor. 2017 yılında ilk etabı tamamlanması planlanan proje, 100 bin metrekarelik kapalı alan hizmete girecek. Daha sonra kapasite sırasıyla 150 bin ve 200 bin metrekare kapalı alana kadar yükseltilecek. Yılda yaklaşık 200'den fazla fuara ev sahipliği yapması öngörülen M'Expo Center'a, Japon şirket Sony talip olurken bunun yanında bir Hollandalı şirket ve bir İngiliz şirket de ilgi duyuyor. Uluslararası Maltepe Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi projesi M'Expo Center'ın tanıtım toplantısında konuşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, M'Expo projesininin yatırım maliyetinin 900 milyon Euro olacağını belirterek, "M'Expo, birçok ilki bünyesinde barındıracak bir proje olacak. Bu anlamda Türkiye'nin yeşile değer veren ilk çevreci fuarı olacağı gibi, merkezimizde sadece fuar alanı değil kongre salonu ve golf sahası da yer alacak" diye konuştu.