Başkan KILIÇ: "Her türlü ırkçılığa karşıyız!"

Almanya'dan gelen değerli misafirler Münih Anakent eski Belediye Başkanı ve Maltepe Belediyesi Avrupa Birliği ve Uluslararası İlişkiler Danışmanı Christian Ude, Alman Yeşiller Partisi Eski Milletvekili Dr. Memet Kılıç, Erlangen Belediye Başkanı Susanne Lender Cassens, Hamburg Altona Belediye Başkanı Liane Melzer, Münih Anakent eski Meclis Üyesi ve Sosyal Demokrat Parti eski Franksiyon Temsilcisi Edith Von Welser Ude ve konuya hassasiyet gösteren Türk misafirler CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, CHP İstanbul Milletvekili Celal Dinçer, CHP PM Üyesi Ali Özcan, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman, Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Günalp ve İstanbul Kültür Üniversitesi Araştırmacı Akademisyen Yard. Doç. Dr. Yunus Emre ile son dönemlerde tırmanan ırkçı eylemleri ve yerel yönetim düzeyinde bu konuda yapılabilecekler hakkında konuşmak için gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldiler.

Başkan KILIÇ: "Dünya üzerinde ayrımcılığın dili, dini, ırkı, rengi yok. Avrupa'da İslam karşıtı görüşler gibi; Ortadoğu'da da yakın zamanda Fransa'da düşünce özgürlüğüne karşı gerçekleştirilen hazin olayı destekleyenler var.

Hükümetlerin bu olaylarla ilgili açıklama yapmasının anlamı tek başına zayıf kalıyor. Yerel yöneticiler olarak bizler, güncel olaylara cevap bulabilmek için bir araya geldik. Amacımız ortaklaşa gerçekleştireceğimiz faaliyetler, kardeş belediye gibi modeller ve sorunların üzerine gittiğimiz toplantılarla, dünyada yoğunlaşan bu tür olayları çözüm bulabilmek. Barış ve Hoşgörü ateşinin yerelden genele yayılmasında dünyaya örnek olmak. Farklılıkların kültürel zenginlik olduğunun bilincine varıldığı bir dünya için; İfade özgürlüğü, Sanat özgürlüğü, Basın özgürlüğü, Bilim özgürlüğü ve İnanç özgürlüğünü içselleştirebildiğimiz bir dünya için Maltepe belediyesi olarak mücadele vermeye, bu konuda öncü ve örnek olmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu. (07.02.2014)