CityFied projesi temsil heyetinde Maltepe Belediyesi yer alacak

AB tarafından ‎İspanya, ‎İsveç ve Türkiye’de 3 ayrı uygulama sahasında gerçekleştirilecek olan CityFied projesinde ‎Maltepe Belediyesi olarak temsil heyetinde yer alıyor.
 
Maltepe Belediyesi, Avrupa Birliği'nin, Avrupa kentlerini ve kentsel ekosistemlerini, geleceğin akıllı kentlerine dönüştürecek sistemik, entegre ve yaygınlaştırılabilir bir ‘strateji’ kurmaları için açtığı bu teşvik programına dahil olarak 3 ayrı kentte yapılacak olan saha çalışmaları ve gerçekleştirilecek workshoplara birebir tanıklık edecek.
Yenilenebilir enerji teknolojilerinin kullanımını arttırarak sera gazı salımlarını azaltmak amacıyla geliştirilen proje sayesinde enerji sistemlerinde bilişim teknolojilerini hayata geçiren akıllı şebekelere ulaşımı kolaylaştırmak ve bölgesel ısıtma uygulamalarını gerçekleştirmek hedefleniyor.
Böylece kapsamlı ve vizyoner bir projenin saha çalışmalarını takip ederek belediyenin sürdürülebilir sağlam alt yapıya sahip kentsel dönüşüm planlarını Avrupa standartlarında uygulamak için bu çalışmalardan en iyi şekilde nasıl yararlanabileceği takip edilecek.
 
Proje sayfası için lütfen tıklayınız.