Maltepe Belediyesi'nden ''Dünya Saati'' ne Destek

BELEDİYE "İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ" İÇİN KARANLIĞA BÜRÜNDÜ

Maltepe Belediyesi “Dünya Saati” eylemine destek vererek, ışıklarını bir saat kapattı. Türkiye Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF Türkiye) tarafından küresel iklim değişikliğine dikkat çekmek için bu yıl dünya genelinde dokuzuncusu düzenlenen “Dünya Saati” eylemine bir destek de, Maltepe Belediyesi’nden geldi. Bu kapsamda Maltepe Belediyesi Hizmet Binası ve Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi (TSKM), 20.30 ile 21.30 arasında ışıklarını bir saatliğine kapatarak karanlığa büründü.

“MALTEPE’DE BİLİNÇ OLUŞTURDUK”

Eylem, 20.30 sıralarında Maltepe Belediyesi Ana Hizmet Binası ve TSKM’nin ışıklarını söndürmesiyle başladı. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kamu kuruluşlarını, özel şirketleri ve bireyleri, ışıklarını birer saatliğine kapatmaya çağıran ve çevre konusundaki en büyük kitlesel hareketlerden olan “WWF Dünya Saati” eylemine destek vererek bir açıklama yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ise, “Gelecek yıllarda dünyadaki en büyük çatışmaların su sorunu sebebiyle çıkacağı, bunun öncülünün de küresel iklim değişikliği olduğunu herkes bilmektedir. Biz de Maltepe Belediyesi olarak, ışıklarımızı birer saatliğine kapatarak, bu konuda bir bilinç oluşturmaya çalıştık” dedi.

TÜRKİYE’DE 30’DAN FAZLA KENTTEN DESTEK

Türkiye’de bu yılki “Dünya Saati” etkinliğine katılan kent sayısı 30’u geçti. Bursa, Çankırı, Edirne, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kayseri, Maltepe, Keşan, Kuşadası ve Tepebaşı gibi belediyelerin yanı sıra Artvin’den Balıkesir’e, Gaziantep’ten Uşak’a çok sayıda valilik, Van’ın Çatak İlçesi Toplum ve Aile Sağlığı Merkezi, Çankırı Ilgaz Halk Kütüphanesi, İzmir’in Bornova ilçesindeki Buz Sporları Şube Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı gibi birçok farklı kurum da ışıklarını birer saatliğine kapattı. İstanbul’da etkinliğe destek veren anıtsal yapılar ise şunlar: Boğaziçi Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı ve Saat Kulesi, Ayasofya Müzesi, Galata Kulesi, Ankara Opera Binası, Beylerbeyi Sarayı, Yıldız Sarayı Şale Köşkü, Küçüksu Kasrı, Beykoz Kasrı, Ihlamur Kasırları, İzmir Saat Kulesi, Beylerbeyi Cami ve Ortaköy Cami (Büyük Mecidiye Cami).