Anqing-Maltepe kardeş şehir anlaşması

Maltepe ile Anqing beş alanda işbirliği yapacak

Maltepe Belediyesi ile Çin’in Anqing Belediyesi arasında beş alanda işbirliği protokolü imzalandı. Anqing Belediye Başkanı Wei Xiao Ming, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ı överek, " Kendisi insiyatif sahibi ve uzak görüşlü bir siyasetçi. Halkı ve belediyesi için elinden geleni yapıyor" dedi.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve beraberindeki heyetin Çin ziyareti kapsamındaki programı, tüm hızıyla devam ediyor. Pekin ziyaretinden sonra, Çin’in sanat ve opera kenti Anqing'de Huangmei Opera Müzesi’ni ziyaret ederek, temaslarına başlayan heyet, ardından Anqing Spor merkezi ve 40 bin seyirci kapasiteli stadyumda incelemelerde bulundu.

BEŞ ALANDA İŞBİRLİĞİ

Daha sonra Anqing Belediye Başkan Yardımcısı Huang Jie ve belediye yetkilileriyle düzenlenen seminerde bir araya gelen Ali Kılıç, Maltepe’de yapılması düşünülen Uluslararası Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi M’Expo projesini katılımcılara anlatarak başladığı konuşmasında, “Dost bir kentte bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Maltepemizde bu yaz Çin Kültür Haftası yaparak iki ülke halkını daha da yakınlaştıracağız. Ülkelerimiz birbirine uzak olabilir ama yüreklerimiz yakın ve sımsıcak” dedi. Kılıç’ın açıklamaları sonrası, sağlık, bilim-teknoloji, turizm, sanayileşme ve kültür alanlarında işbirliği yapılması kararlaştırıldı ve Huang Jie ile birlikte belediyeler arasında işbirliğini sağlayacak protokol imzalandı.

ÇİNLİ BAŞKANDAN ÖVGÜ

İmza töreninden sonra Başkan Kılıç, Anqing Belediye Başkanı Wei Xiao Ming’le makamında bir araya geldi. Wei Xiao Ming, Başkan Kılıç’ı överek, "Kendisi insiyatif sahibi ve ufku geniş bir siyasetçi. Halkı ve belediyesi için elinden geleni yapıyor. Onun bu kararlılığını hissettim. Kendisiyle arkadaş olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum" dedi.

MALTEPE  CAZİBE NOKTASI OLACAK

Başkan Kılıç da, Ming’in kendisi hakkında söylemiş olduğu güzel düşüncelere teşekkür ederek, Türk ve Çin halkları arasında temasların üst seviyeye çıkarılması gerektiğini, bunun çok güzel bir örnek teşkil ederek, genelinde Türkiye ve özelinde Maltepe’nin Çinliler için bir cazibe noktası olacağını ifade etti. Görüşmenin ardından Kılıç, Çinli meslektaşı ve yardımcılarına Maltepeli kadınlar tarafından Süreyyapaşa Vakfı Cam Atölyesi'nde üretilen cam vazo hediye etti.