Sivil Toplum Diyaloğu Programı: Kamu, STK ve Medya İşbirliği için Diyalog Seminerleri

AB ve Uluslararası İlişkiler Merkezi, Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Sivil Toplum Diyaloğu Programı kapsamında "Kamu, STK ve Medya İşbirliği için Diyalog Seminerleri: Anlamak, Anlatmak ve Anlaşmak Paneli" ne katıldı.

Oturumda Türkiye'deki AB algısı, kamu, medya ve STK alanında uzmanlar tarafından tarışılırken, bunun yanı sıra bu üç kurumun arasındaki ilişkinin Türkiye'nin demokratik kalkınma modelleri geliştirmesi için hayatin önem taşıdığının altı çizildi. Oturumda kamu, medya ve STK temsilcileri diyalog çalışmalarına Sivil Toplum Diyaloğu kapsamında açılan hibe programları çercevesinde geliştirmek istedikleri projeleri paylaşma ve network olanaklarını geliştirme fırsatı yakalayarak başladılar.

Panel, İstanbul Valiliği AB Daimi Temas Noktası Vali Yardımcısı İsmail Gültekin ve AB Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Mehmet Cangir'in açılış konuşmalarıyla başladı. AB Bakanlığı Bakanlık Müşaviri Ümit Armağan Feke'nin moderatörlüğünde gerçekleşen panel, gazeteci ve yayıncı Zeynel Lüle, Bilkent Üniversitesi konuk öğretim elemanı Andreas Treske ve Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Prof. Dr. Abdülrezak Altun'un konuşmalarıyla devam etti.