Maltepe - Taizhou arasında "iyi niyet" anlaşması imzalandı

Çin’in önemli liman kentlerinden biri olan 3 bin yıllık, Taizhou kenti Belediyesi ile Maltepe Belediyesi arasında iyi niyet anlaşması imzalandı.
 
Çin’in Taizhou Belediyesi’nden gelen bir heyet, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ı makamında ziyaret etti. Görüşmede Maltepe Belediye Başkan Yardımcıları Canan Döner ve Haydar Genç ile Taizhou Belediyesi Organizasyon Müdürlüğü Direktörü Cai Yongbo, Taizhou Belediyesi Başkan Yardımcısı Wang Jianmin, Taizhou Belediyesi Okul Müdürü Zhu Jiyuan, Taizhou Liman ve Ulaştırma Yönetim Bürosu Direktörü Zhou Jianye, Luqiao Bölgesi Parti Komitesi Organizasyon Büro Direktörü Yang Jian ve Taizhou Dış İlişkiler Ofis Tercümanı Fang Ruoqi hazır bulundu. Maltepe’yi yakından inceleyip, işbirliği yapmak istediklerinden ötürü heyete teşekkürlerini ileterek konuşmasına başlayan Başkan Ali Kılıç, “İki ülkenin engin tarihinden süzülüp gelen kültür-sanat etkinlikleriyle, işbirliğini daha üst noktalara taşıyabiliriz. Size dostluk elimizi uzatıyoruz” dedi.
 
İKİ KONUDA İŞBİRLİĞİNE VARILDI 
 
Çin’in oldukça büyük bir medeniyet olduğunu ifade eden Kılıç, “İki konuda sizlerle rahatça çalışabiliriz. İlk olarak, Çin’den gelecek kültür-sanat gruplarını, müzisyenleri ilçemizde, başta Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi olmak üzere ağırlayabiliriz. İkinci olarak da Maltepe, Asya, Avrupa ve Afrika’nın merkezinde yer alan bir konumda. Çinli dostlarımız bunu kullanabilir, karşılıklı olarak iş adamlarımız çeşitli temaslarda bulunabilir ve işbirliğine varabilir” diye konuştu.
 
3 BİN YILLIK KENT
 
Taizhou Belediyesi Organizasyon Müdürlüğü Direktörü Cai Yongbo ise “Öncelikle biz kardeş şehir olup, başta ekonomik ve kültürel anlamda işbirliğine varmak için ilçenizde bulunuyoruz. Bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz. Taizhou, Doğu Çin’de 6 milyon nüfusa sahip bir şehir ve şehrin tarihi de 3 bin yıllık. Taizhou, Çin’in liman, imalat, motor ve otomotivi de içine alan sanayi şehridir. Ayrıca şehrimiz, Budizm’in de merkezi. Bu noktada kültürün yanı sıra, inanç anlamında da görüşmeler yapabiliriz” dedi.
 
Konuşmaların ardından, iki belediye arasında iyi niyet anlaşması imzalandı.  Başkan Kılıç,   Çin’den gelen heyete, Maltepeli kadınların el emeği göz nuru olan vazo hediye etti.  (13.11.2015)