Erkekler 'Kadına şiddete hayır' konusunda buluştu

HEFORSHE MALTEPE

 

“Habertürk Gazetesi”
 

Erkekler, Kadına şiddete hayır' koşusunda buluştu

Maltepe Belediyesi'nin düzenlediği organizasyonla, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde erkekler, ellerinde karanfiller ve üzerinde "Kadına şiddete hayır" yazan Özgecan Aslan'ın fotoğrafının olduğu tişörtlerle koştu.


MALTEPE Belediyesi, Birleşmiş Milletler'in (BM) "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için Dayanışma Hareketi" olan "HeforShe-KadıniçinErkek" kampanyasının Türkiye'de uygulanmasına öncülük eden bir etkinlik gerçekleştirdi. . Bu kapsamda, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde erkekler, kadınlara karşı her türlü ayrımcılığı ve şiddeti ortadan kaldırmak ve duyarlılık oluşturmak için koştu.

ÖZGECAN TİŞÖRTLERİYLE 

Sabahın erken saatlerinde Cevahir Hotel İstanbul Asia önünden başlayan koşuya, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın yanı sıra CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu. Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) HeForShe Temsilcisi Gizem Yarbil, çok sayıda siyasetçi, sanatçı, gazeteci, muhtarlar, sivil toplum örgütleri, sporcular ve vatandaşlar katıldı.
Koşu öncesi katılımcılara, üzerinde Özgecan Aslan'ın fotoğrafı bulunan ve "Kadına şiddete hayır" yazılı "HeForShe" kampanyası tişörtleri ile karanfil dağıtıldı. Yaklaşık 1 kilometrelik güzergâhta yapılan koşu, Yalı Mahallesi Açık Basketbol Sahası önünde sona erdi.

'SOMUT ADIM ATTIK' 

Koşu sonrası bir konuşma yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Herkes elini yüreğine koyarak, bu şiddetin önlenmesi için mücadele etmeli. Siyasi nutuklarla bu işler yürümüyor. Bu vesileyle annelerimizin, kadınlarımızın önünde saygıyla eğiliyorum" dedi.