Maltepe Belediyesi'nden Aile içi şiddete karşı işbirliği

Maltepe Belediyesi ile ABD İstanbul Başkonsolosluğu, kadınlara yönelik şiddet ve aile içi şiddetle mücadele alanında ortak çalışma yürütmek üzere bir araya geldi.
 
Maltepe Belediyesi’nin gerçekleştirmiş olduğu “Aile içi Şiddetle Mücadele Konferansı” katılmak amacıyla Maltepe’ye gelen Amerika Birleşik Devletleri ‎(A.B.D) İstanbul Başkonsolosu Charles F. Hunter, Başkan Ali KILIÇ’ı makamında ziyaret ederek bu konudaki hassasiyetlerini paylaştı ve Maltepe Belediyesi ile ortak çalışma yürüteceklerini söyledi.
 
ABD’de Tennessee Nashville polis teşkilatı bünyesinde yıllarca görev yapan ve aile içi şiddetin önlenmesi ve kadın sığınma merkezleri alanında yaptığı çalışmalarla, örnek bir isim haline gelen ödüllü polis ve Aile içi Şiddet Uzmanı olan Mark Wynn tarafından verilen konferansta açılış konuşması yapan Başkonsolos Hunter, belediyemizin bu alanda yaptığı çalışmaları yakından takip ettiğini ve ortak çalışmaların yürütülmesi adına diyalog halinde olunması konusunda görüş birliğine varıldığının da altını çizdi. (15.04.2016)