Almanya Kültür Ataşesi Harald Schindler ile Görüşme

Dış İlişkiler Müdürlüğü biriminden İlknur Üreyen ve Hübra Kuru’ nun katılımlarıyla Almanya Başkonsolosluğu’nda; Kültür Ataşesi Harald Schindler ile gerçekleştirilen görüşme iki taraf içinde gayet olumlu geçti.
 
Kültür Ataşesi, Harald Schindler’e Eylül ayında üçüncüsünü düzenleyeceğimiz Uluslararası Diyalog Konferansı hakkında bilgi verilerek, kendileri konferansa davet edildi. Bu davet Harald Schindler tarafından gayet olumlu karşılanarak kesinlikle katılacaklarını ilettiler. Ayrıca konferans hakkında ellerinden gelen her türlü yardımı yapabileceklerini söyleyen Kültür Ataşesi; görüşülebilecek kurum ve kuruluşlar hakkında da Dış İlişkiler Müdürlüğü’ nü bilgilendirdi.
 
Almanya ve Türkiye arasında ki ilişkiler konusu üzerine yoğunlaşan görüşmede, 2 tarafta karşılıklı kültürel iş birliği yapma konusunda hem fikir oldu. Beşçeşmeler Meydanı’nda gerçekleştirilen Yaz Festivali için, görüşülebilecek Almanya kurum ve kuruluşlarının isimleri verilerek tavsiyelerde bulunuldu.  
 
Sohbet havasında geçen görüşmede; iki taraf da aralarında kurulan ilişkinin devam ettirilmesi ve bağların koparılmaması huşunda anlaşmaya vardı.(04.05.2016)