7 Hills Foundation Maltepe'de

7 Hills Vakfı’ndan Ipek M. Sur van Dijk ve Martha Gallego, Maltepe Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü’nün kurduğu bağlantılar sonucunda, 9 ve 10 Mayıs tarihlerinde; Dış İlişkiler Müdürlüğü ile ortak çalışmalarda bulundular.
 
7 Hills Foundation’a 9 Mayıs Pazartesi günü yapılan toplantıda, Dış İlişkiler Müdürlüğü’nün bugüne kadar gerçekleştirdiği aktiviteler; özellikle de Uluslararası Diyalog Konferansı hakkında detaylı bilgiler verildi. Detaylı şekilde; 3. Uluslararası Diyalog Konferansı’mızın konusu “Mülteciler” hakkında Avrupa’da ve Türkiye’de yapılan uygulamalar ve mülteciler için gerçekleştirilecek projeler üzerinde duruldu.
 
Öğle yemeğini, Kadın Girişimcilik Okulu’nun ilk grubunun son eğitim gününde, eğitime katılan kadınların kendi elleriyle hazırladığı geleneksel yemekler ile yiyen misafirlerimiz; Kadın Girişimcilik Mutfak Okulu Projesi hakkında detaylı bilgiler edindi ve projeyi çok beğendiklerini dile getirdi.
 
Türkan Saylan Kültür Merkezi’ni gezdirdiğimiz misafirlerimiz Bağımsız Mutluluk Merkezi ve Panaromik Kütüphane’ye hayran kaldılar. Daha sonra Başkan Yardımcımız Canan Döner ile toplantı gerçekleştirdikten sonra misafirlerimiz Sağlık İşleri Müdürü Şenol Karasu ile görüştürüldü. 
 
10 Mayıs Salı günü; Beşçeşmeler Meydanı ile başlayan Maltepe tanıtımında Süreyyapaşa Cam Atölyesi, Ionna Kuçurradi Kadın Dayanışma Merkezi, Altayçeşme Zübeyde Hanım Kreş’imizi gezen 7 Hills Foundation ekibi, Maltepe’de yapılan projelerle; Türkiye’de belediyecilik anlamında uluslararası bir konseptte kesinlikle yer almamız gereken belediyelerden biri olduğumuzu öngördüler.
Saat 16:30’da 7 Hills Foundation’ın Maltepe Belediyesi için özel hazırladığı sunum; Başkan Yardımcısı Canan Döner, Dış İlişkiler Müdürü Hasan Hüseyin Yıldız, Eğitim Müdürü Erkan Duyar, Kadın, Aile ve Engelli Hizmetleri Müdürü Sekan Kızılay, Sağlık İşleri Müdürü Şenol Karasu, Dış İlişkiler Müdürlüğü çalışanları Cansu Aktaş ve Hübra Kuru’nun katılımıyla Başkan Yardımcısı Canan Döner’in odasında gerçekleştirdi.
 
Sunumun içeriğinin büyük bir kısmını 3. Uluslararası Diyalog Konferansı oluştururken, diğer bir konu ise evrenselleşme ve dünyaya açılma idi.Sunum konferansın organizasyonel yapısı, yapılacak tanıtımın boyutu ve çeşitleri, kalıcılığının sağlanması alt başlıklarını içerdi. 
7 Hills Vakfı ile kurulan bu ilişkinin uzun soluklu olması ve ortak çalışmalar yürütülmesi açısından; iletişimde kalınmasına ve bağların koparılmamasına karar verildi.