Kardeş Şehirler İSPANYA

 
İSPANYOL HEYET MALTEPE'DE
 
Başkan Ali Kılıç: "Kültürlere açık bir ilçe olacağız" 
 
İspanya’nın Villafranca de los Barros Belediyesi’nden bir heyet, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ı makamında ziyaret etti.
 
İki belediye arasındaki kültür, sanat, eğitim, sağlık ve diğer alanlarla ilgili karşılıklı işbirliğini geliştirmek için ziyarete gelen heyet, Maltepe Belediyesi’nin ilgili birimlerinde ve ilçede incelemelerde bulunarak, nasıl bir çalışma gerçekleştirebileceklerini belirleyecek. 
 
"BURASI SİZİN EVİNİZ"
 
Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Türkiye-İspanya arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi noktasında bir araya gelmelerinin önemine dikkat çekti. Kılıç, inançların, aşkların, kültürlerin, imparatorlukların başkenti İstanbul’a, bundan tam 550 yıl önce İspanya’dan gelen birçok insanın burada kendini bulduğunu ve bir parçası haline geldiğini anımsattı.
 
“Büyük devrimler küçük adımlarla başlar. Tarihi dostluklarında bu tür ilişkilerle başlayacağını düşünüyorum” diyen Kılıç, “Sizleri burada ağırlamaktan mutluluk duydum. Burası gerçekten sizin eviniz. Daha önce Maltepe Kaymakamımızla da bir araya gelip değerlendirmelerde bulunduk.  Maltepe Beşçeşmeler’de 'İspanyol Kültür Haftası' yapmayı planlıyoruz.  Diğer kültürlere açık bir Maltepe olacak” dedi.
 
İŞBİRLİĞİ YAPILACAK
 
Villafranca de los Barros Belediye Başkan Yardımcısı Joaquin Rodriguez Soler de, Belediye Başkanları’nın selamlarını Başkan Ali Kılıç’a ileterek, "Burada olmaktan çok mutlu olduk. Çalışmaların iki belediye içinde faydalı olmasını diliyoruz" dedi. Belediyenin Eğitim,  Bölgesel Sağlık ve Tüketici Konsey Üyesi Ramirez Delgado ise Maltepe’nin çok büyük ve yaşayan bir ilçe olduğuna işaret ederek, “Böyle bir ilçeyle işbirliği içinde olmanın, bizim içinde büyük faydası olacağını düşünüyoruz. Gerekli incelemelerde bulunarak, ne yapacağımıza karar vermek istiyoruz” diye konuştu.
 
Görüşmenin ardından Villafranca de los Barros Belediyesi heyeti adına Başkan Yardımcısı Joaquin Rodriguez Soler, Başkan Kılıç’a şehirlerini tanıtan hediyelerini takdim etti. (25.08.2014)