Türk ve Alman gazeteciler Maltepe'de buluşuyor

Maltepe Belediyesi, "Türkiye-Almanya İlişkilerinde Medyanın Rolü" paneline ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Panele, Almanya ve Türkiye'den gazete yöneticileri ve köşe yazarlarının yanı sıra, iletişim fakültesi öğrencileri de katılacak.

Küçükyalı Evlendirme Dairesi Serince Salonu’nda 20 Aralık 2014 Cumartesi günü saat 09:30’da düzenlenecek panel, 2 ayrı oturumda gerçekleştirilecek.  Yeşiller Partisi eski Milletvekili ve avukat Memet Kılıç’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek olan “Medya Gözüyle Türkiye – AB İlişkilerinde Almanya’nın Rolü’’ konulu birinci oturuma Alman Junge Welt gazetesinden Dr. Nick Brauns, Der Spiegel gazetesinden Özlem Gezer, Deutsche Welle gazetesinden Baha Güngör, Hamburg FSK radyosundan Mustafa Akpolat konuşmacı olarak katılacak.

Hafencity Üniversitesi’nde Akademisyen ve Sosyolog Dr. Yaşar Aydın’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek olan ‘’Medya Sorumluluğu ve Basın Özgürlüğü’’ konulu ikinci oturumda ise Der Spiegel gazetesinden Hasnaın Kazım, Medya Sorumluluğu Enstitüsü Medya Eğitmeni ve Dilbilimci Dr. Sabine Schiffer, serbest gazeteciler Andreas Gerhold ve Süheyla Kaplan konuşmacı olarak hazır bulunacak. İzleyicilerin sorularını da yanıtlayacak olan panelistler, yerel gazetecilerle de kahvaltıda bir araya gelecekler.  (17.12.2014)