Maltepeli muhtarların Almanya çıkarması "Sabah Avrupa"

İstanbul 'un Maltepe ilçesinde görev yapan mahalle muhtarları, Maltepe Belediyesi'nin davetlisi olarak Almanya'ya gitti. Önce, Almanya'nın Bavyera Eyaleti Başkenti Münih'te bir takım temas ve incelemelerde bulunan muhtarlar, daha sonra da Avusturya'ya geçtiler. 
 
Münih'te, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'la uluslararası fuar merkezini ziyaret eden muhtarlar, Fuar Yönetim Kurulu Başkanı Eugen Egentenmeier tarafından karşılandılar. Muhtarlara, fuarın yerel halka katkıları, bölgenin tanınması konusundaki işlevi, uluslararası açılacak kapıların da ülke tanıtımındaki önemi anlatıldı. Münih Belediye Sarayı'nı da gezen muhtarları burada, Münih Anakent Belediye Meclis Üyesi Cumali Naz ağırladı. Naz, konuklarına Almanya'da yerel yönetimlerin işleyişi hakkında geniş bir bilgi verirken, muhtarlardan gelen soruları da yanıtladı.
 
TUZDAĞI'NA ZİYARET
 
Muhtarlar, Münih'te 1927 yılında kurulan ve yaşlılar, engelliler, emekliler, çocuklar, gençler, her kademede öğrenciler için danışmanlık görevini yerine getiren, AWO projesini de yakından inceleme fırsatı buldu. Almanya'nın komşusu olan Avusturya'ya da giden muhtarlar, Alplerin eteklerinde bulunan ve dünyanın en ünlü tuz üretim işletmeleri arasında bulunan tesisi de gezdi.