Maltepeli Derya Avrupa yolunda

Başkan Ali Kılıç'ın desteğiyle Avrupa’yı gezecek 
 
Maltepe Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nde çalışan 25 yaşındaki Derya Örgün, "Gençlik Otobüsü" ile 15 Avrupa ülkesini dolaşacak. Yaptığı resimlerle 43 bin aday arasından, ilk 52 kişi arasına giren Örgün, Maltepe'yi Avrupa'ya tanıtacak.
 
Derya Örgün, 25 yaşında...Maltepe'de yaşıyor ve Maltepe Belediyesi'nde çalışıyor. Halkla ilişkiler ve felsefe bölümlerini bitiren Örgün'ün, resme karşı müthiş bir yeteneği var ve bu yeteneği sayesinde, “Gençlik Otobüsü”yle Avrupa’yı dolaşmaya hak kazanan 52 gençten biri olmayı başardı. Bu yıl 5'incisi düzenlenen “Gençlik Otobüsü” kapsamında Avrupa'yı gezecek olan Örgün, hem gittiği ülkelerde resim çalışmaları yapacak, hem de kendini gösterme imkânı bulacak.
 
"ATATÜRK’ÜN SÖZÜNÜ İLKE EDİNDİM"
 
Başkan Ali Kılıç’ın desteğinin önemli olduğunu her fırsatta dile getiren Örgün, “Mustafa Kemal Atatürk’ün çok sevdiğim bir sözü var: 'Sanatkâr, toplumda uzun uğraş ve çabalardan sonra alnında ışığı ilk hisseden insandır.’ İşte bu ilkeden yola çıkarak, resim çalışmalarımı yürütüyordum ki; 'Gençlik Otobüsü'nü duydum.  Katılmaya karar verdim ve kazandım. Başkanımızın bana izin vererek, her türlü desteğiyle arkamda olduğunu söylemesi beni çok mutlu etti” dedi.
 
"HER ZAMAN YANLARINDAYIZ"
 
Örgün’ün çalışmalarının oldukça başarılı olduğunu belirten Başkan Kılıç ise “Yaptığı resim çalışmaları gerçekten çok güzel. Kendilerine başarılar diliyorum, Maltepe Belediyesi olarak her zaman sanatın ve sanatçılarımızın yanlarında olduğumuzu bilmelerini bir kez daha istiyorum” şeklinde konuştu.
 
GENÇLİK OTOBÜSÜ NEDİR?
2010 yılında Maksut Coşkun Dokunulmaz (MCD) Ajansı tarafından hayata geçirilen Gençlik Otobüsü projesi ile ülkemizdeki gençlere Avrupa’yı ücretsiz gezme fırsatı sunuluyor. Bu yıl beşincisi düzenlenen “Gençlik Otobüsü”ne 43 bin başvuru geldi. “Gençlik Otobüsü” kapsamında, resim, fotoğraf, organizasyon, video montaj gibi farklı alanlarda başarılı olarak finale kalan adaylar, 37 gün sürecek Avrupa yolculuğuna çıktı.  Avrupa’yı gezecek olan adaylar, bu gezileri esnasında yeteneklerini de sergileme fırsatı bulacak. Proje kapsamında otobüs, Avrupa’nın 15 ülkesini ve 28 şehrini gezecek. Gezilecek ülkeler ve şehirler şu şekilde: 
 
Bulgaristan (Sofya), Romanya (Bükreş), Macaristan (Budapeşte), Avusturya (Viyana), Almanya (Füssen, Bremen, Berlin), Çek Cumhuriyeti (Prag), Hollanda (Amsterdam), Belçika (Brugge, Brüksel), Fransa (Paris, Cannes, Nice), Portekiz (Lizbon), İspanya (Bilbao, Madrid, Barselona), Monaco (Monte Carlo), İtalya (Venedik, Pisa, Floransa, Roma, Napoli, Pompei, Bari), Vatikan ve Yunanistan (Igoumenitsa, Selanik). (10.08.2014)