Dünyanın taraftarı Maltepe'de buluştu "Ulusal Basın"

Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde (TSKM) düzenlenen “Uluslararası Taraftar Sempozyumu” ulusal basında büyük ilgi gördü 
 
TARAFTARIN PASSOLİG KAYGISI - CUMHURİYET GAZETESİ
 
Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Uluslararası Taraftar Sempozyumu" yapılan ikinci gün oturumlanyla devam etti. Taraftar Hakları Derneği Üyesi İlyas Bulcay'ın moderatörlüğünde Taraftar Hakları Dayanışma Derneği Üyesi Ertuğrul Cem Cihan "Passolig uygulaması hakkında yürütülen hukuki süreç", avukat Dinçer Tomruk "6222 sayılı yasanın hukuka aykırılıkları" ve Spor Hukuku Enstitüsü ve İstanbul Barosu Spor Hukuku Komisyonu Üyesi Gürkan Özocak "6222 sayılı yasanın yapısı, tribüne yönelik hükümleri ve e-bilet" hakkında bir konuşma yaptı. Konuşmalarda; "Başka bir tribün mümkünse başka bir futbol ve dünya da mümkün" ile "Futbol borsada değil arsada güzeldir" sloganlarının önemine dikkat çekilerek "Passolig" uygulamasının fişlemeye yönelik kaygıları artırdığının altı çizildi.
 
 
DÜNYANIN TARAFTARI MALTEPE'DE BULUŞTU - EVRENSEL GAZETESİ
 
Taraftar Hakları Derneği, pek çok ülkeden taraftar grubu mensuplarının, spor gazetecilerinin, yazarların, spor hukukçularının, akademisyenlerin, futbolcu ve teknik adamların katılımıyla iki gün süren "Uluslararası Taraftar Sempozyumu" düzenledi.
 
Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Mcrkezi'nde (TSKM) düzenlenen sempozyum Cumartesi günü Bremen Mızıkacıları Perküsyon Grubu'nun verdiği konserle başladı.
 
Sempozyuma Maltepe Belediyesi Başkanvekili Hasan Gökkaya, Taraftar Hakları Derneği Başkanı Burkal Efe Sakızoğlu ayrıca, Avrupa Futbol Taraftarları Ağı'ndan (FSE) Heidi Thaler, Kai Tippmann, Football Supporters Fedcration (FSF) bünyesinden çalışan Livcrpool taraftarı Garrcth Cummings ve Football Supporters Europc'un (FSE) CEO'su olan FC St. Pauli taraftarı Danicla Würbs katıldı.
 
GÖKKAYA'DAN 'FANATİZM' VURGUSU 
 
Sempozyumun açılış konuşmasından sonra söz alan Maltepe Belediyesi Başkanvekili Hasan Gökkaya, "Ben dc futbolun içinden geliyorum. Futbolun içinden gelenler fanatik olamıyor. Bu yapı içinden gelenler tribünlerde küfür etmiyor. Yani diyeceğim o ki bu işe gönül veren insanlar var, gerçekten gönül birliği kuranlar şiddetten uzak. Özellikle futbolda ülkemizde şiddet var, hayatını kaybedenleri görüyoruz. Kapılarda sıkışıp ölenleri görüyoruz. Bunu çözmek için birlik olmalıyız. Taraftarlar bütün renkleriyle var, nasıl gökkuşağı bir rengi olmadan eksikse taraftarlar da öyle" diye konuştu.
 
BAŞKA BİR TRİBÜN MÜMKÜN 
 
Gökkaya'nın konuşması sonrası Taraftar Hakları Derneği Başkanı Burkal Efe Sakızoğlu sempozyumun ilk oturumunda "Başka Bir Tribün Mümkün" başlıklı sunumunda, 6222 sayılı kanunun taraftara yaklaşımı, çirkin tezahürat, yasaklanan pankartlar sorunlarını ele aldı. Sunum sonrası çözüm önerileri de sıralandı. Öte yandan Taraftar Hakları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Devrim Cem Erturan "Taraftarların hak mücadelesi", Taraftar Hakları Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Ulusoy da "6222 sayılı yasanın taraftara yaklaşımı ve yasadaki sorunlar" konusunda birer konuşma yaptı.
 
ULUSLARARASI KATILIMCILARDAN ÇÖZÜM TESPİTİ 
 
Sempozyumun ikinci oturumunda ise Football Supporters Europc'un (ESE) CEO'su olan EC St. Pauli taraftarı Danicla Wurbs, Avrupa Futbol Taraftarları Ağı'ndan (ESE) Hcidi Thaler, Football Supporters Fedcration (FSF) bünyesinden çalışan Liverpool taraftarı Garrcth Cummings ve Kai Tippmann söz aldı. Ülkelerindeki taraftarların durumları ve sorunlarından bahseden katılımcılar, sorunların tespiti ve çözümü üzerine karşılıklı fikir alışverişinde de bulundu.
 
* Sempozyumun açılışında Bremen Mızıkacıları Perküsyon Grubu sahne aldı. Grubun performansı beğeniyle izlendi.
 
 
TARAFTAR UNUTMADI - HÜRRİYET GAZETESİ
 
Henüz 37 yaşında hayata veda eden Sabah Gazetesi Foto Muhabiri Erkan Koyuncu ya dün çalıştığı gazete önünde anma töreni düzenlendi. Törene Koyucunun meslektaşları ve sevenleri katıldı.
 
1 dakikalık saygı duruşu 
 
Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi nde düzenlenen "Uluslararası Taraftar Sempozyumü'nda Erkan Koyuncu için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
 

 
SEMPOZYUMDA SAYGI DURUŞU - HABERTÜRK GAZETESİ
 
Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi nde (TSKM) düzenlenen "Uluslararası Taraftar Sempozyumü'nda Erkan Koyuncu unutulmadı. Koyuncu anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.