Maltepe Belediyesi “AB ve Uluslararası İlişkiler Merkezi”ne görkemli açılış

Maltepe Belediyesi'nin, Avrupa Birliği ile işbirliğinin geliştirilmesi, Maltepe’nin Avrupa standartlarında bir kent haline dönüştürülmesi amacıyla oluşturduğu "Avrupa Birliği ve Uluslararası İlişkiler Merkezi", Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı görkemli bir törenle hizmete açtı 
 
Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde yapılan ve ev sahipliğini Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın yaptığı törene, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP Genel Başkan Yardımcıları Enis Berberoğlu ve Ercan Karakaş, CHP PM Üyesi Tuncay Özkan, CHP İstanbul Milletvekili ve PM Üyesi Kadir Gökmen Öğüt, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Maltepe Belediyesi fahri danışmanı, eski Münih Belediye Başkanı Christian Ude, Avusturya Başkonsolosu Christine Wendl, ressam Fikret Otyam, ünlü yönetmen Mustafa Altıoklar, Maltepe Belediye Başkan Yardımcıları, Maltepe Belediyesi birim müdürleri, çok sayıda milletvekili, siyasetçi, bürokrat, ulusal ve uluslararası medya mensupları ve vatandaşlar katıldı. Ayrıca Çin Halk Cumhuriyeti Başkonsolosluğu başta olmak üzere birçok yabancı temsilcilik ve ilçe belediyeleri de törene çelenk gönderdi.
 
DEMİRELLİ’DEN MUHTEŞEM PİYANO RESİTALİ
 
Tören, dünyanın en ünlü konser salonlarından biri olan ve dünyanın en iyi müzisyenlerini ağırlayan New York'taki Carnegie Hall’un da aralarında olduğu sayısız etkinlikte piyanosuyla çalan dahi piyanist Mertol Demirelli’nin icra ettiği, Beethoven’ın “3 Numaralı piyano Konçertosu” ile başladı. Törende bir konuşma yapan ve kısa bir süre önce CHP'li belediyelerin, AB ülkeleri ve uluslararası kuruluşlarla gerçekleştireceği projelerin koordinatörü olarak atanan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Maltepe’ye geldiğimde yalnız başımaydım, tektim. Şimdi görüyorum ki; 550 bin Maltepeli’nin arkasında olduğu bir Ali Kılıç’ım. Ben sizin bir kardeşinizim, yüreğimi ortaya koyuyorum. Genel Başkanım Sayın Kılıçdaroğlu’nun da isteği üzerine Maltepe’de, Avrupa Birliği ve Uluslararası İlişkiler Merkezi’ni bugün hizmete açıyoruz. Bu gururu sizinle paylaşmak benim için de büyük bir onur” diyerek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu kürsüye davet etti.
 
"ÇOK GÜZEL VE ANLAMLI BİR PROJE"
 
Kılıçdaroğlu, Ali Kılıç’a teşekkürlerini ileterek başladığı konuşmasında, “Maltepe ikinci kez sosyal demokrat görüşte bir belediye başkanı seçti. Ali Bey, benim olduğu kadar sizin de yakından tanıdığınız bir arkadaşımız. Hem Maltepe’yi Avrupa’ya açmak, hem de Avrupa kültürünü Maltepe’ye aktarmak için  bu merkezi açmak görevini üstlendi. Bu oldukça anlamlı ve güzel bir proje. Üstelik ünlü ressamlarımızdan Fikret Otyam adına da bir müze kurulacak, işte bu da Maltepe’yi çok özel kılıyor” dedi.
 
“KENDİMİ YUVAMDA HİSSEDİYORUM”
 
Kılıçdaroğlu’ndan sonra söz alan Maltepe Belediyesi fahri danışmanı Christian Ude ise, “Ben görevi bıraktığım gün Maltepe’de değerli dostum Ali Kılıç, belediye başkanı seçildi ve seçilir seçilmez de bana Maltepe’de danışmanlık görevi üstlenmemi söyledi. Ben de dostumu kırmayarak, bu görevi kabul ettim. Kendimi sizlere çok yakın hissediyorum, kendimi yuvamda gerçek bir Maltepeli olarak hissediyorum. Bu kapsamda, Avrupa’daki ülkelerin Maltepe’yle, Maltepe’deki ülkelerin de Avrupa ile ilişkilerini sağlamak üzere elimden ne geliyorsa yapacağıma söz veriyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından "Avrupa Birliği ve Uluslararası İlişkiler Merkezi" hizmete açıldı.
 
AB VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER MERKEZİ
 
AB'ye katılım sürecinde, AB'nin aday ülkelere sağladığı mali kaynaklar ve ortak çözümlerden Maltepe’nin en etkin biçimde faydalanabilmesini hedefleyen Avrupa Birliği ve Uluslararası İlişkiler Merkezi; belediyeler ile AB düzeyinde işbirliği ve iletişim platformlarının oluşturulması, yerel yönetimler alanında AB müktesebatının takibi, Maltepe Belediyesi ve AB'li muhataplar arasında ortaklıkların ve işbirliği alanlarının kuvvetlendirilmesi, yenilerinin oluşturulması; bunu takiben tecrübe ve en iyi uygulama alışverişlerinin gerçekleştirilmesi noktasında geliştirilecek projelerin hayata geçirilmesi için çalışmalar yapacak. Açılacak merkez, Türkiye’nin Avrupa Birliğine katılım sürecinde Maltepe’nin Avrupa standartlarında bir kent haline dönüşmesini amaçlarken, bu doğrultuda yakalamayı planladığı yaşam kalitesi ve yönetimine ulaşmak için hayata geçirmeyi planladıkları projeleri yurttaşlar, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, meslek odaları, vakıflar ve dernek temsilcileri ile beraber yönetmeye hazırlanıyor. (06.11.2014)