Maltepe Belediyesi'nden İşsizliğe Çözüm-Yurt Gazetesi

Uluslararası Maltepe Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi projesi M'Expo Center düzenlenen basın toplantısıyla ekonomi gazetecileri ve köşe yazarlarına tanıtıldı. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç M'Expo projesinin yatırım maliyetinin 900 milyon Euro olacağını belirterek, "M'Expo, birçok ilki bünyesinde barındıracak bir proje olacak. Bu proje gerçekleşirse sadece Maltepeli değil, başta Anadolu Yakası olmak üzere tüm Türkiye kazanacak. Proje tamamen bittiğinde, yaklaşık 24 bin insanımız iş bulacak ve işsizliğe de bir çözüm olacak" dedi. Kısa adı M'EXPO Center olan Uluslararası Maltepe Fuar. Kongre ve Yaşam Merkezi yaklaşık 1 milyon metrekare alana sahip olacak. 2015 vılı içerisinde yapımına başlanan inşaat, üç aşamada tamamlanacak. 2017 yılında kapalı alan 100 bin metrekare olan ilk etabı tamamlanacak. Daha sonra kapasite sırasıyla 150 bin ve 200 bin metrekare kapalı alana kadar yükseltilecek.