Maltepe'ye 900 Milyon Avro'luk Fuar Merkezi-Cumhuriyet Gazetesi

Maltepe Belediyesi, ilçeye, toplam 1 milyon metrekare alan üzerine Maltepe Uluslararası Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi'ni (M'EXPO Center) inşa edecek.
Başıbüyük-Büyükbakkalköy mevkiine planlanan fuar ve kongre merkezi, ulusal ve uluslararası yatırımcıların desteği alınarak yaklaşık 900 milyon Avro yatırımla hayata geçirilecek. M'EXPO Center'ın temellerinin bu yılın sonunda atılması ve 2017'nin ilk yarısında bitirilmesi amaçlanıyor.
Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Türkiye ve bölgenin ilk-tek yeşil fuar ve kongre merkezi olacağını, içinde golf merkezi de bulunacağını belirterek fuar merkezinin hayata geçirilmesi halinde 5 yıl içinde Türkiye fuar sektörünün cirosunun 1 milyar dolara çıkacağını söyledi. Kılıç proje tamamlandığında 20 bine yakın kişiye de iş imkânı doğacağını anlatarak, "M'EXPO Center ile ülke ekonomisine yılda 1.5 milyar dolar katkı sağlanacak. Bu proje yalnızca Maltepe Belediyesi'nin projesi de olmayacak. Diğer belediyelerimizle de projeyi paylaşmak istiyoruz. Türkiye projesi diyoruz. Projemize yurtdışından büyük bir ilgi var. Münih fuarı yetkilileriyle görüşmeler yaptım. Hollanda'dan bir şirket, projenin yüzde 50'sine ortak olabileceğini belirtti. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, projemize destek veriyor. 45-50 kişilik bir danışma kurulu oluşturuyoruz. Ayrıca bir şirket kurarak projede üstümüze düşen neyse yapacağız" diye konuştu.