Maltepe Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği "Today's Zaman"

İstanbul Maltepe Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikle, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde erkekler, üzerlerinde “Kadın Şiddete Hayır” yazılı tişörtlerle koştu.

Aynı zamanda Maltepe Belediyesi, Birleşmiş Milletler’in (BM) “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için Dayanışma Hareketi” olan “HeforShe-KadıniçinErkek” kampanyasının Türkiye’de uygulanmasına öncülük etti. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın ön sıralarda yer aldığı etkinlikte; Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) HeForShe Temsilcisi Gizem Yarbil de katılımcılar arasındaydı.

Koşu sonrası bir konuşma yapan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Türkiye'deki herkesin kadın cinayetlerini durdurma yönünde yapılan tüm girişimlere içtenlikle katılması gerektiğini söyledi ve devam etti:“Siyasi söylemlerle hiçbir şey çözülemez. Gördüğümüz gibi, kadınlar öldürülmeye ya da ya da siyasilerin konuşmalarına rağmen şiddete maruz bırakılmaya devam ediyor.” dedi.

Kaynak: Today's Zaman