Alman uzmanların engelliler merkezi ziyareti

Almanya’dan gelen ve aralarında psikolog, ergo, dil, müzik terapistleri ile fizik tedavi uzmanlarının da bulunduğu heyet, Maltepe Belediyesi Bahadır Erdoğdu Engelliler Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

Almanya’da Vdk Berlin-Branderburg e.V’ye bağlı Sosyal Pediyatri Merkezi’nden gelen uzman bir heyetle, Kadıköy Friedrichshain-Kreuzberg Dernek Başkanı Özcan Ayanoğlu ve Eğitim Üretim Sanat Derneği Başkanı Dr. Hasan Güventürk, Maltepe Belediyesi Bahadır Erdoğdu Engelliler Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Ünver, Maltepe Belediye Meclisi Üyesi Tülay Düztaş ile Maltepe Belediyesi Kadın, Aile ve Engelli Hizmetleri Müdürü Serdar Kızılay’ın eşlik ettiği heyete, havuz terapisi ve fizyoterapi yapılan bölümler ile el sanatları, müzik salonu, spor odası, bireysel sınıflar ve grup çalışması yapılan odalar tanıtıldı.
Maltepe Belediyesi Kadın, Aile ve Engelli Hizmetleri Müdürü Serdar Kızılay, 10 yıl önce kurulan merkezde ağırlıklı olarak zihinsel ve fiziksel, 416 öğrenciye hizmet verildiğini kaydetti. Kadıköy Friedrichshain-Kreuzberg Dernek Başkanı Özcan Ayanoğlu ise Maltepe Belediyesi ile ortak çalışma için buluşma gerçekleştirdiklerini söyledi.