Başkan Ali Kılıç’a büyük onur

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Almanya Belediyeler Birliği toplantısına Türkiye’den davet edilen tek belediye başkanı oldu. Kılıç’a, Alman meslektaşları büyük ilgi gösterdi

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Almanya Belediyeler Birliği tarafından Dresden kentinde düzenlenen, “Kentler Arasında Artan Seviye Farkı ve Etkin Gelişim Olanakları” başlıklı toplantısıyla, genel kuruluna Türkiye’den davet edilen tek belediye başkanı oldu. 1200 belediye başkanının katıldığı toplantıda Başkan Kılıç, ayakta alkışlandı. Alman meslektaşları Kılıç’a büyük ilgi gösterirken, Maltepe’de yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Kılıç toplantıya katılan tüm davetlilere, Maltepe’yi Almanca tanıtan bir kitapçık dağıttı.

ONURSAL BAŞKAN UDE

Toplantının açılış konuşmalarını Dresden Eyaleti Belediye Başkanı ve Almanya Belediyeler Birliği Başkanı Dr. Ulrıch Maly ile Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schauble’nin yaptı. Bir dönem Almanya Belediyeler Birliği Başkanlığı da yapan eski Münih Anakent Belediye Başkanı Christian Ude de, delegelerin tamamının oyunu alarak birliğin onursal başkanı seçildi.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Düzenlenen bu çalıştaya, Türkiye'den tek davetli olarak katıldım. Maltepeli hemşehrilerimle barışın, sevginin, hoşgörünün ve herkesin Maltepe'sini kurmak üzere çıktığımız yolu, katılımcılarla paylaştım. Alman meslektaşlarımla karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Maltepemizin kapılarını dünyaya açtık, açmaya da devam ediyoruz” dedi.