Dünyaca ünlü barış korosunun kurucusu Maltepe'de

İsralli ve Filistinli gençleri aynı koroda buluşturan dünyaca ünlü Jerusalem Youth Chorus’un kurucusu Micah Hendler, Maltepe Belediyesi’ni ziyaret etti.
 
2012 yılında kurulan koronun amacı; İsrailli ve Filistinli gençler arasında kültürel bir köprü kurarak birbirleriyle diyaloglarını geliştirmektir. İlk etapta okullar, koronun kurulmasına karşı çıktıysa da sonunda müzik kazandı. Koro halen Arapça, İngilizce, İbranice başta olmak üzere dünya dillerinde şarkılar söyleyerek varlığını sürdürmektedir. 
 
Maltepe Belediyesi Dış İlişkiler Müdürü Hasan Hüseyin Yıldız tarafından ağırlanan Micah Hendler, Türkan Saylan Kültür Merkezi'ni gezerek, Başkan Yardımcısı Canan Döner'i makamında ziyaret etti.Ziyaret esnasında kurucluğunu yaptığı koronun amaçlarından ve yapısından bahseden Micah Hendler ile Maltepe'de de barış söylemini güçlendirmek için Aralık'ın son haftasında gerçekleştirilecek bir konser planlanmaktadır.
 
Micah Hendler kimdir?
 
Maryland, Amerika doğumlu Micah Hendler, Yale Üniversitesi’nde müzik ve uluslararası ilişkiler eğitimi aldıktan sonra Kudüs’e taşınıp 2012 yılında İsrail ve Filistinli lise öğrencilerinden oluşan bir gençlik korosunun kurulmasına önderlik etti. Micah Hendler şuanda Jerusalem Youth Chorus ile birlikte dünyayı gezerek tüm dünya dillerindeki şarkıları barış adına seslendirmektedir. (26.04.2016)